Składniki
200 gr masła
300 gr gorzkiej 70% czekolady
3 jajka
300 gr gorzkiej 70% czekolady
3 jajka
270 gr cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
140 gr mąki
Szczypta soli
Można użyć dodatkowo 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
W rondelku rozpuścić pokrojone masło, gdy masło będzie prawie rozpuszczone dodajemy 200 gr czekolady. Delikatnie podrzewamy i mieszamy aż do rozpuszczenia składników.
Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i dodajemy ekstrakt waliniowy. Mieszamy.
Wlewamy masę czekoladowo maślaną. Dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę i sól. Mieszamy. Dodajemy orzechy :)
Wylewamy do blachy 20x30 cm posypujemy 100 gr posiekanej lub startej czekolady.
Pieczemy ok 20-25 w piekarniku rozgrzanym do 160 st C.
Smacznego :)
Ciasta ze zdjęć zrobiłam z podwójnej porcji ciasta.
W domu pachnie obłędnie :)