poniedziałek, 26 listopada 2012

Jajka zapiekane w cieście francuskim

Dzisiaj coś prostego, ale efektownego :) Jajka zapiekane w cieście francuskim, idealne na śniadanie lub kolację. Ja zapiekłam je w silikonowyf foremkach do babeczek. Piekarnik rozgrzewamy do 225 st. C, foremki wykładamy ciastem francuskim ( ja użyłam gotowego). Następnie wrzucamy do środka trochę posiekanej szynki i żółtego sera. Na to delikatnie wbijamy jajko. Posypujemy solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok 12 min. Smacznego!



1 komentarz:

  1. pyszne to mało powiedziane - polecam, od razu zaplanujcie zrobienie dokładki - by po jajka do sklepu nie trzeba było chodzić ;-) Dorota

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony ślad w postaci komentarza ;)