Ciasto zrobione n bazie biszkoptu z tego przepisu.
Masa serowa:
- 0,5 l śmietany 36%
- 2 zagęstniki do śmietany ( Dr Oetker)
- 30 dag twarogu ( piątnica)
- 1/2 szkl. cukru
Twaróg uciekamy z cukrem, śmietanę z zagęstnikami ubijamy na sztywną pianę. Łączny śmietanę z twarogiem. Biszkopt przekrajamy na pół, przekładamy masą serową. Na wierzch robimy kajmak lub sos karmelowy i posypujemy, uprażonymi płatkami migdałowymi
Pyszne. Połaczenie sera - który nie jest słodki i masy karmelowej - pysznie zaskakujące duet - polecam. Dorota
OdpowiedzUsuńRzeczywiście ciekawe może być to połączenie smaków!
OdpowiedzUsuńzapraszam, kawałek jeszcze jest! ;)
UsuńPyszne ciasto!
OdpowiedzUsuńSer i karmel pięknie się ze sobą łączą.
Prawda to!!! Pyszne!
OdpowiedzUsuńThis looks yummy! Popping over to say hello from Tangled Happy. So happy to see you there today! Wishing you a happy week. :)
OdpowiedzUsuńThank you
Usuń