czwartek, 11 kwietnia 2013

Biszkopt z masą serową

Ciasto zrobione n bazie biszkoptu z tego przepisu.
Masa serowa:
- 0,5 l śmietany 36%
- 2 zagęstniki do śmietany ( Dr Oetker)
- 30 dag twarogu ( piątnica)
- 1/2 szkl. cukru

Twaróg uciekamy z cukrem, śmietanę z zagęstnikami ubijamy na sztywną pianę. Łączny śmietanę z twarogiem. Biszkopt przekrajamy na pół, przekładamy masą serową. Na wierzch robimy kajmak lub sos karmelowy i posypujemy, uprażonymi płatkami migdałowymi



7 komentarzy:

  1. Pyszne. Połaczenie sera - który nie jest słodki i masy karmelowej - pysznie zaskakujące duet - polecam. Dorota

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście ciekawe może być to połączenie smaków!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne ciasto!
    Ser i karmel pięknie się ze sobą łączą.

    OdpowiedzUsuń
  4. This looks yummy! Popping over to say hello from Tangled Happy. So happy to see you there today! Wishing you a happy week. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony ślad w postaci komentarza ;)