Potrzebujemy:
2-3 cebule,
Ok 1kg białej kiełbasy,
3 ząbki czosnku,
Curry w proszku,
3 ziarenka zielonego kardamonu,
Pieprz czarny,
2-3 małe suszone i ostre papryczki
Mały przecier pomidorowy
Wykonanie:
Cebulę kroimy w "piórka" i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, po chwili dodajemy rozdrobniony czosnek. Białą kiełbasę kroimy na 3-4 cm kawałki, dodajemy do niej wszystkie przyprawy i odstawiamy na kilka min, następnie wrzucamy na patelnię do cebuli. Dusimy pod przykryciem, mieszany co kilka minut, przez ok 30 min. Pod koniec dodajemy przecier i podsmażamy jeszcze przez 10 min. Smacznego!
Mniam ;)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym coś takiego zjadła ;]
:) spróbuj sama zrobić, jest to bardzo proste danie :)
OdpowiedzUsuń