czwartek, 7 marca 2013

Kapusta pekińska na ciepło

Dzisiaj na obiad będzie danie typu "co się nawinie". Nawinęło się:
-1 kapusta pekińska,
- 2 cebule,
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
- świeży imbir,
- puszka obranych pomidorów,
- 2 ząbki czosnku,
- kminek,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- curry,
- łyżeczka cukru,
- oliwa do smażenia
- 2 małe ostre papryczki :)
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie. Jak zmięknie dodajemy cukier, następnie resztę przypraw i pomidory z puszki, podsmażamy. Dodajemy mięso. Dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na drugiej patelni podsmażamy poszatkowaną kapustę. Jak kapusta zmięknie mieszamy ją z mięsem i sosem :)

Jako dodatek podam podpłomyki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawiony ślad w postaci komentarza ;)