piątek, 15 marca 2013

Zupa krem z zielonych warzyw

Przepis na tę zupę dostałam od koleżanki Adriany W. i natychmiast postanowiłam ją zrobić. Od siebie dodałam jeszcze podsmażonego pora (miałam tylko 1 cukinię) i świeżą kolendrę do posypania.
Przepis Adriany:
1 cebula, 2 cukinie, 3 ziemniaki - cebulkę szklimy na 2 łyżkach masła, dodajemy pokrojoną cukinię i dalej podsmażamy (puszcza wodę, nie przypali się), dodajemy pokrojone ziemniaki, zalewamy wodą jak na zupę krem (czyli zakrywamy warzywa), sól, odrobina pieprzu i gałki, tymianek, 2 liście laurowe. Gotujemy 15-20 minut, wyjmujemy liście i blenderujemy całość. Potem dodajemy śmietanki i jest pyszna zupka można podać z grzankami lub makaronem. Smacznego!

Zupa wyszła bardzo smaczna, Adriano jeszcze raz dziękuję za ten przepis

1 komentarz:

Dziękuję za pozostawiony ślad w postaci komentarza ;)