poniedziałek, 29 października 2012

Babeczki z czekoladą i kremem maślanym

Dzisiaj znowu coś słodkiego i kolorowego ;) babeczki z czekoladą i kremem maślamym:
Składniki na babeczki:
*125 gr cukru,
*125 gr masła,
* 2 lekko ubite jajka,
* łyżeczka ekstraktu waniliowego,
*125 gr mąki pszennej,
*łyżka mleka,
*szczypta soli,
*łyżeczka proszku do pieczenia,
*75 gr posiekanej czekolady.

Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stC. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ubite jajka i wanilię, mieszamy. Dodajemy sól i mąkę z proszkirm do pieczenia, mieszamy. Dodajemy mleko, mieszamy. Przekładamy do foremek, pieczemy 12-15 min. Po wystudzeniu dekorujemy i ze smakiem zjadamy ;)

3 komentarze:

  1. Takich kolorowych babeczek jeszcze nie widziałam i nie jadłam... a strasznie żałuje... Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony ślad w postaci komentarza ;)